Uudised

Hubane väikelinna majutusasutus Pesa hotell
2022-08-30 10:14:00

Põlva linnas pakub majutust juba meie kodumaa taasiseseisvumise algusaastatest alates Hotell Pesa. Lisaks majutusele pakub Kagureis OÜ mõnusas väikelinnas võimalust restoranis einestada, spaamõnusid nautida, seminare pidada ning kaugtööd teha. Hotell on väikelinnale omaselt armas ning hubane.

Pesa hotelli algus oli meeli erutav ning pakkus suuresti väljakutset selle asutajatele. Algselt oli hotell mõeldud majutama Soome jahituriste, seetõttu oli juba ülesehitamise ajal teada, et majutusasutus peab olema piisavalt mugav ning mahukas. Maja ise on olnud kunagi Põlvas asuva Mehhaniseeritud Ehituskolonni ühiselamu. Hotell sai looduslähedane nii oma sisustuse kui majandamisviisi poolest ning sellest tuleneski selle nimi Pesa. Tänaseni on hoitud traditsioone ning rohelist mõtteviisi viljeledes majandatakse siiani.

Loodussäästliku mõtteviisi toel on hoone fassaadile paigaldatud esimesed päikesepaneelid 2018 aastal. 2022 aasta suvel paigaldati paneele juurde ning lisaks päikeseenergia kogumisele on nende eesmärgiks ka päiksepoolsete tubade kaitsmine ülekuumenemise eest. Hotellitubades kasutatakse naturaalselt puidust mööblit. Hotellitubade renoveerimisel aga on kasutuses keskkonnasõbralikud materjalid ning palju on näha kohaliku kultuuripärandi elemente. Hotellile mittevajalikud materjalid, tarvikud viiakse taaskasutusse.

Hotell pakub sõbraliku koostöö võimalusi kohalikele ettevõtjatele. Põlvamaa Puuetega Inimeste Koja abiga on hotell Pesal tubade ustel kasutatavad vineerist tehtud sildid, mida saab vajadusel uksele jätta, et pöörata tähelepanu koristamisvajaduse või vaikuse järele. Nende poolt on valmistatud ka hotelli kingitused, mida saab külalistele kinkida. Kohalikul kogukonnal on võimalik hotelli müügiletis müüa enda tooteid. Tooted, mida seal müüa saab, peavad olema käsitööna valmistatud ning põhinema kohaliku piirkonna ajalool ja kultuuril.

Hotell Pesa restoranis pakutakse roogasid, mis on valmistatud eelkõige kohalikust toorainest, nende valikul lähtutakse aastaajast. Värsked toorained on tarnitud kohalikelt talunikelt ja väikeettevõtjatelt. Toidutegemisel väärtustatakse kohalikke traditsioone, pakkudes toitu, mis on küll äratuntav, kuid moodne. Hinnates klientide aega, on restorani tellimust võimalik vormistada Pesa restorani epoes ning seejärel see endaga kaasa haarata. Hotell Pesa restorani roogasid on võimalik väljaspool hotelli nautida erinevatel üritustel, kasutades Pesa Catering teenust.

Pesa hotelli minispaas Sõstar on võimalik lõõgastuda nii hotellikülalistel kui läbikäigul oleval kliendil. Spaa valmis 2018 aastal. Seal saab nautida leili- ja aroomi-aurusauna kuumust, mullivanni ja tsirkulaardušši. Lisaks sellele on võimalik end tervendada valgusteraapia toas, kuhu saab juurde tellida spaamenüüst head ja paremat.

Hotell Pesas on mõeldud ka kaugtöötegijatele – neil on mõnusalt hubane Kupland kaugtöö ruum, mis mahutab nii gruppe kui ka üksiktöötajaid. Pesa on üks esimesi hotelle Eestis, kes Kuplandi teenust osutama hakkas. Seminariruume on Hotell Pesal kaks – suurem 60 inimesele ja väiksem 20 inimesele. Seminariruumides on kõik vajalik olemas, et sündmus saaks kenasti läbiviidud.

Hotellile on omistatud 2008. aastal rahvusvaheline turismiettevõtete ökomärgis Green Key (Roheline Võti). Märgist kannavad turismiettevõtted, kelle soov on ettevõtte tegutsemisel propageerida rohelist mõtteviisi ning kes hoolivad ümbritsevast keskkonnast. Kagureis OÜ on Põlvamaa Turismi üks liikmetest ja Lõuna-Eesti turismiklastri liige. Hotell Pesa kohta saab leida täpsemat infot nende kodulehe kaudu https://www.kagureis.ee/ ja Facebooki lehel Pesa hotell leiab kõige operatiivsemat infot hotelli tegemiste kohta. Hotelli restorani veebipood on https://nosi.ee/hotell-pesa-restoran/. Hotellist on võimalik laenutada jalgrattaid ja käimiskeppe ning administraator jagab rõõmuga infot Põlvamaal toimuvate kultuurisündmuste, aktiivse puhkuse võimaluste ning matkaradade kohta.

Artikli valmimist rahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

eu