Uudised

Põlvamaa ettevõtjad ja ettevõtlikud osalesid inspiratsioonireisil Voosele
2022-10-06 10:43:00

29. septembril toimus Põlvamaa ettevõtjate õppereis Voosele, et tutvuda sealse kogukonna toimimise ja keskkonnasõbralikuma sündmuskorralduse võimalustega. Õppereisil osalesid Rohelisem Põlvamaa märgikandjad ning turismiettevõtted, kes peavad oluliseks otsida lahendusi loodust säästvamalt toimetada.

Päeva esimeses pooles andis Voose kogukonna ajaloost ja arengutest ning Voose Päikesekodu tegevusest ülevaate küla aktivist Tanel Talve, kelle eestvedamisel on ehitatud Voose külla Skandinaavia esimene põhuplaatidest avalikus kasutuses oleva seminarihoone koos majutust võimaldavate kärjemajadega. Nutikatest ja säästlikest lahendustest, mida võis leida nii hoonest seest kui ka õuest, sai inspiratsiooni iga reisil osalenu, et tuua sarnaseid detaile ka oma tegevustesse Põlvamaal.

Teise poole päevast sisustas ettekanne ja elav arutelu keskkonnasõbralikust sündmuskorraldusest, mille viis läbi agentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht ja partner Katre Kahre. Kui erinevad mõõdikud ja eelistused sündmuste keskkonnasõbralikumaks muutmisel tekitasid elavat arutelu ja tõid välja, kui suurel määral erineb sündmuste korraldamine linnas samalaadsest tegevusest maapiirkonnas, tekkis igal osalejal siiski võimalus näha oma tegevuses võimalusi, mida ja kuidas teha rohkem kooskõlas loodusega.

Õppereisi toimumist rahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

eu