Uudised

Moostes toimus Põlvamaa turismiseminar
2022-10-21 11:31:00

18. oktoobril toimus Mooste Viinavabrikus Põlvamaa turismiseminar, kus lisaks info vahetamisele keskenduti ka kestlikkuse temaatikale.
 

Kaia Lehtsaar Lõuna-Eesti turismiklastrist tutvustas turismiklastrit ning loodava Lõuna-Eesti DMO (Destination Management Organization) ehk sihtkoha arendamise organisatsiooni põhimõtteid. Kindlasti on üks oluline teema, millele loodav DMO keskendub, ka kestlikkus turismis. Samuti kutsus Kaia Lehtsaar üles kõiki huvilisi osalema 15. novembril Moostes aset leidval Lõuna-Eesti turismikonverentsil "Mis meist saab - kuhu edasi?" 

Kanni Kallastu, SA Põlvamaa Arenduskeskuse rohemajanduse valdkonna suunajuht jagas, kuidas on kulgenud Rohelisem Põlvamaa (võrgustiku) tegevused ning ootab turismiettevõtteid osalema 31. oktoobril Põlvas toimuvale sihtkoht Rohelisem Põlvamaa koolitusele. 

SA Põlvamaa Arenduskeskuse turismiarendusjuht Kristi Kahu andis ülevaate erinevatest turismitegevustest. Näiteks Kagu-Eesti mainekava puhketurismi suunal on ühe tegevusena töös veebileht midatehalounaeestis.ee, kuhu on oodatud ettevõtete pakkumised. Sügise kampaania kestab novembri lõpuni ning siis stardib jõulu- ja talvekampaania. 14.-16. oktoobril viibisid maakonnas Segebergi (Saksamaa) ja Drawsko Pomorskie (Poola) piirkondade esindajad, et tutvuda Põlvamaaga ning ühtlasi arutada kolme piirkonna vahelise turismialase koostöö edasisi võimalusi ja tegevusi. Põlvamaa Arenduskeskuse turunduse ja kommunikatsiooni spetsialist Sander Silm kutsus turismisektoris toimetajaid üles jagama infot maakonnaportaalis polvamaa.ee, et niimoodi jõuda oma infoga laiema sihtgrupini.

Tarmo Schmidt Turingery OÜ-st tutvustas veel arendusjärgus olevat turismiteenusepakkujatele mõeldud tööriista Touringery, mille eesmärk on lihtsustada nii teenusepakkujate töö korraldamist kui kliendil kõikide võimaluste leidmist ja broneerimist.

Fotod: Mooste Viinavabrik, Sven Začek. Seminar: SA Põlvamaa Arenduskeskus. 

 

Seminari toimumist rahastati Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

 

eu