Uudised

Põlvamaa roheline ring liigub mõtetest tegudesse
2023-05-09 20:57:00

Põlvamaa rohelise ringi arenguprogramm jõudis käesoleva nädala algul lõpule, kuid suur töö rohelise turismimarsruudi valmimiseks on veel ees. Viimasel koolituspäeval jagas häid mõtteid oma ettevõtte loo jutustamisest persooni- ja ettevõttebrändi koolitaja Signe Ventsel.

Rohelise ringi III, järjekorras viimane koolituspäev viis osalejad intellektipuudega täiskasvanute kogukonnakülla, Maarja külla, kus koolituselt puhkepausi võtmiseks oli hea ja aju värskendav põigata ürgsesse metsa nautima linnulaulu ja kunstinäitust metsas. Kunst Metsas (KuMe) on kõigile huvilistele avatud ja vabalt külastatav külaelanike kunstitööde väljapanek omanäolises „metsagaleriis“.

III koolituspäev keskendus oma brändi loo defineerimisele ja jutustamisele. Osalejad arutlesid, mis on tema ettevõtte „Miks?“ ja kuidas viia kokku oma tegevuse põhjus ning kliendile antav väärtus. Õhku sai visatud intrigeeriv mõte suurtest sammudest ettevõtte arengus, mis põhjustab küll ebamugavust, kuid võimaldab samas saada oma valdkonna parimaks.

Koolitusel osalejad said võimaluse oma ettevõtte lugu lahti kirjutada kui filmistsenaarium, mille järel täitus koolitusruum haaravate lugudega sõbralikest mesilastest, aktiivsetest retkedest metsaradadel ja jõekäänakutel, ahjust tulevast soojast kaneelirullist, mis tuhksuhkrupilves viimase lihvi saab ja paljust muust, mida Põlvamaa rohelisemalt mõtlevad ettevõtted lahkelt külalistele on valmis pakkuma.

Päev lõppes tõdemusega, et vaja on mõelda, aga veel rohkem tegutseda – ise ja koostöös teistega, et olla ise bränd ja olla Rohelisema Põlvamaa brändisaadik.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

eu